måndag, februari 16, 2009

Utmanad

Jag blev utmanad av Sara och Kimya (Kimya är Lokes syster). Utmaningen går ut på att man ska ta den 6:e bilden i den 6:e mappen och skriva om den. Detta var ju lite knepigt med tanke på hur många mappar med undermappar (osv) som jag har, så jag gjorde en liten fri tolkning. ;P

Här är i alla fall min bild:


Ojojoj... Detta är taget under Medeltidsveckan 2005, som synes vid Domkyrkan i Visby. Det här blir ett långt inlägg... =) Notera de inte särskilt tidstypiska sandalerna och strumporna... Jag har ett par fina renskinnsskor, men jag måste alltid alternera med de här sandalerna under veckan, då jag annars får väldigt ont i fötterna. Plus att renskinsskorna inte tål dåligt väder.
Jag minns inte vilken dag detta är under veckan, så jag kan sammanfatta hela veckan istället. ;) Den Medeltidsveckan åkte jag tillsammans med Rille och Stina. Söndagen (7/8-2005) minns jag särskilt att vi var på Bistra Haren på kvällen och krökade lite. Själv hade jag inte kommit in i feststämningen riktigt och drog mig hemåt tidigt. På väg ut från Bistra Haren stötte jag på Tom, som verkade ha rast. Vi sa hej mer ordentligt och jag fick en gigantisk kram där han till och med lyfte mig från marken och så pratade vi en kort stund innan han var tvungen att springa vidare. Jag vaknade senare under natten när Rille kom hem och verkade jobba på att ta livet av sig i stugan. Vad det än gick att slå sig på, så gjorde han det som en enorm flipperkula ända fram till sängen. Och när han väl hivade sig upp till slafen över Stinas, så slog han huvudet i taket. Det ska tilläggas att svordomar följde genom hela scenariot. ”Aj! Fan! Fuck! Cunt! Helvete! Aj! Shit!”. Jösses.
På måndagen var det Munkboll! Vi fick bra platser i backen. Det moffades grillad kyckling och åts kex med ost och dracks gott under hela härligheten. Mågge var med oss under Munkbollen också, men han hade sin ärkebitch till flickvän med sig, så han satt en bit från oss med henne. Hon var inte road fick jag höra av honom efteråt, plus att hon inte gillar mig och dessutom stötte jag på Mågge enligt henne. Va..? +_@ <-- förvirrad smiley. Mågge ryckte på axlarna och tyckte att han vet inte riktigt hur hon tänker ibland. Tisdagen hade framförallt en minnesvärd kväll. Vi var på Bistra Haren och Cultus Ferox skulle spela. Fan vad de röjde stället!! Åtta musiker som fullkomligt våldförde sig på massa trummor, säckpipor, skränpipor etc etc. Så mäktigt! Ingen satt ned och bara kollade på dem av de som kommit till skådeplatsen. Alla klappade takten, skrek, dansade, hoppade... Musiken var fartfylld och trummorna dånade och killarna i bandet visste hur de skulle underhålla publiken. Det var även ett mer förföriskt musikstycke där en av tjejerna i bandet gick upp med vad jag först trodde var några facklor. Det visade sig vara en stor brinnande solfjäder när hon slog ut den och började orma sig till musiken. Den kvällen mådde jag så himla bra. När de spelade sina två sista låtar öppnade sig himlen och det började ösregna. Åskan dundrade och skyn lystes upp av blixtar. Först blev folk lite ihopkrupna och verkade vilja söka skydd, men C F körde på och ”ledaren” i bandet skrek för full hals ”Fuck the rain!!!” och så tog de i ännu mer och vi åskådare var helt galna. Kände mig nästan vimmelkantig när de slutade.
Onsdagen passerade ganska obemärkt förbi och torsdagen mumsades det skänktallrik och vi gästade Effes. Även Marcus sällade sig till oss och påpekade även detta år vilka vackra rävögon jag har. Det var så upplagt för att be honom sjunga visan om Räven, vargen och haren igen. Detta år visade han även den lilla tillhörande dansen medan han sjöng och spelade på sin flöjt. Det bästa var att Cultus Ferox dök upp på Effes någon timme innan stängningsdags och spelade lite. Och vi hade det stora bordet närmast scenen, så jag myste helt klart. När vi sedan gick mötte jag Tom på vägen ut och sade ett förvånat hej, eftersom han sagt att han skulle jobba hela veckan. Han gav mig en kram igen och kramade om min armbåge innan jag var utom räckhåll. Hmm, den Medeltidsveckan jag umgicks med honom mesta tiden var helt klart en av de bästa. ¤Förlorar sig i nostalgiska ögonblick¤
Fredagen minns jag främst att Rille var så full på Effes att han kom och sade till mig att han är så full att han måste gå och be vakterna kasta ut honom "eller något". =P Sedan kom lördagen och då packade vi ihop och reste hem.

Förra året var första gången sedan år 2000 som jag inte besökte Medeltidsveckan. Tyvärr känns veckan mer och mer urvattnad och mycket man tyckte var så härligt med den har försvunnit. Det känns tråkigt. För många går Medeltidsveckan ut på att bara dricka alkohol allt vad man kan, men för mig har den biten aldrig varit så intressant (även om det hänt förstås! ;P). Jag har gillat stämningen, maten, att få klä ut sig och liksom lämna den grå vardagen ett tag. Har så många fantastiska minnen därifrån, men det känns som att den tiden är förbi för gott på något sätt.

Då utmanar jag Blackie och Limra.

Inga kommentarer: