fredag, mars 13, 2009

Sökhund

Loke växer som ogräs! Känns som att det bara var ett par veckor sedan som han var en liten plutt som knappt kändes när man bar honom nedför trappan. Nu är det faktiskt lite att ta i! Jag har lärt honom att ställa sig på vår lilla våg hemma, för att lättare kunna väga honom. =P Tyvärr är vågen så kass att det inte riktigt funkar i praktiken, (jäkla billiga digitalvågar), men jaja - för framtiden kanske!
Vi har börjat öva lite "sök" kan man kanske säga - vi gömmer oss under skogspromenaderna och så får Loke leta upp oss. Han fattade snabbt vad som förväntades, även om det än så länge är ett ganska planlöst springande fram och tillbaka tills han får syn på oss. ;P

För ett par veckor sedan besökte vi min pojkväns far, som bor ute i skogen alldeles för många mil härifrån. Där knatar han omkring tillsammans med sina två hundar dagarna i ända. Eller ja, en hund är "till låns", men för lång tid framåt. ;) Loke fann en mycket lekvillig kamrat i den irländska terriern Malla, som fjäskade otroligt mycket för honom. Malla är ju fortfarande en ung hund, medan blandrashunden Kajsa är gammal (13 år) och trött och hade ganska kort med tålamod för en sprallig liten snorvalp. Tur för oss att vi har kunnat låta Loke träffa hundar i ganska varierande åldrar och storlekar. Jag hoppas på ett väl etablerat ¤hundspråk¤ hos honom. =) Nästa vecka kan vi kanske äntligen få utsätta honom för katt, vilket har varit desto svårare att hitta!

Loke och Malla



16 veckor gammal

Inga kommentarer: