lördag, april 04, 2009

Förebildsbesök

Idag besökte vi Lipton och hans familj. Det är alltid angenämt att besöka deras hus och särskilt med sådant fantastiskt vårväder! Vi kunde ta av oss jackorna och njuta mot husväggen medan vi blev bjudna på fika.
Lipton är en irländsk terrier, som vi varit hundvakt åt lite av och till. =) Han är en snäll hanhund, varför jag gärna vill att han smittar av sig på Loke. ;) En förebild helt enkelt. Loke blev först lite förskräckt av Liptons inviter till lek. Som en riktig liten fegis kom han springande och gömde sig mellan husses eller mattes ben! Lipton läser dock av andra hundar bra och taggade ned lite. Efter ett tag vågade Loke börja busa med. Han kryper ibland ihop som en vallande border collie när han lurar på avstånd. Funderade på om jag skulle öva inkallning och annat med den störningen all lek innebar, men struntade faktiskt i det idag. Orkar inte träna varje sekund! Måste ju gå att bara få ha roligt också.
Nu är Loke i alla fall helt utmattad och vill knappt ens resa sig från golvet där han landade så fort vi kom hem. Tungan hängde ned i backen på hela färden hem. Ett riktigt hundliv. ;)

Räcker ut tungan för kameran. ;P

1 kommentar:

Susanne & Klicka sa...

Hej på er,
Det är jag som har Klicka, en Face Rase... Hennes färg är harlekin och ska nog egentligen vara mer grå i botten. Hon är inte så gammal än, (ca.1,5) så vi får väl se hur hon slutar. Jag har även en röd trefärgad aussiehane, älskar deras personlighet, har läst lite om historia på aussien och det ska finnas lite Face Rase i aussien, långt tillbaka, kanske är det därför de är så lika i sätt och lite i utseende...
Jag kan iaf varmt rekommendera kennel Light my fire när det är dags för valp igen, eller om du vill veta mer om rasen. Det var Åsa som tog den till sverige för många år sedan. www.nogg.se/kennellightmyfire