Nyårsafton
I år firade vi hemma i kvarnen, bara vi två och djuren. =) I år handlade det om att äta god mat och bara ha det mysigt. När fyrverkerierna satte igång gick vi högst upp och hade då milsvid utsikt åt alla håll. Glädjande nog tyckte Loke bara att det var himla tråkigt och somnade mitt i allt pangande.
Vi gjorde en ambitiös middag med både förrätt, varmrätt och efterrätt. Lyxigt, men enkelt att göra.
Ugnsrostade betor, (röd-, gul- och polkabetor), palsternacka, morötter och rödlök var en del av varmrätten. Toppat med honung, olivolja och rosmarinblad innan det skjutsades in i ugnen. (I sommar ska jag försöka odla egna polkabetor, I love them!)
Slutprodukten tillsammans med lammrostbiff som marinerats i soya, honung och sesamolja kryddat med bland annat vitlök. Supergott.
Slutprodukten tillsammans med lammrostbiff som marinerats i soya, honung och sesamolja kryddat med bland annat vitlök. Supergott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar