torsdag, januari 07, 2010

Lammfärspaj

Paj är något man gör ganska sällan. Konstigt nog, för det är ju så gott! Häromdagen bestämde vi oss för att prova något pajrecept. Valet föll på en lammfärspaj med rödbetor, getost och rosmarincrème. Receptet finns här och pajen var enkel att göra, men kändes väldigt festlig. Vi kommer att göra den igen någon gång när det är dags för bjudning!


Nyårsafton firades lugnt här hemma. Vi gjorde vår egen lilla trerättersmeny och drack gott rödvin. Jag var nervös hur min hund skulle reagera över alla fyrverkerier. Vi bor alldeles intill ett grönområde där de brukar skjuta ganska mycket. Men han reagerade knappt alls! Inte ens på sista kvällspromenaden.
Förrätten på nyårsafton var inspirerad av ett recept på en tomat- och avokadobruschetta med dragoncrème. (Tror det var i en tidning från ICA.) Vi hade pilgrimsmusslor på som kronan på verket, men vilka skaldjur man än föredrar skulle passa.


Varmrätten bestod främst av hästfilé! Detta underbara kött... Jag fick med mig en rejäl bit i julklapp av mamma. Så mört, bara smälter på tungan. Hästfilé slår oxfilé med hästlängder. ;) Till det gjorde vi en vitlöksstinn potatisgratäng med chèvresås. Busenkelt men jättegott. Mmmm....

Hästfilé. Kolla vilken fantastisk färg.

Inga kommentarer: